Aluminiumsystem for lager- og produksjonsmiljø

Konstruksjoner som inneholder aluminiumsprofiler er vanlig i lager- og produksjonsmiljø. For eksempel omgis mange maskiner av beskyttelse som består av aluminiumsystem. Et annet område hvor aluminiumsprofiler ofte sees er ved ulike ergonomiske løsninger, som arbeidsstasjoner, fotstøtte eller flyttbare skap.

Aluminium er et enkelt materiale å jobbe med og tilbyr stor fleksibilitet ved blant annet montering.

Aluminiumstativ, enkle måter for å forbedre monteringsprosessen din

_77A4967

Vår montør Niclas har tre konkrete sett med tips til hvordan du optimerer montering av ditt aluminiumstativ. Blant annet tipser han om viktigheten av moderne CAD-tegninger i 3D-format, og fordelen med stykktegninger i stedet for oversiktstegninger.

Les Niclas tips

Ergonomiske arbeidsstasjoner i produksjonsmiljø

_77A4900

Dagens fleksible konstruksjonsalternativ, for eksempel løsninger med aluminiumsprofiler, muliggjør ergonomiske løsninger også i produksjons- og lagermiljø. Nøkkelen ligger i å skape et arbeidsmiljø som kan tilpasses og justeres etter den enkeltes behov.

Les mer om ergonomiske industriarbeidsplasser

Avskjerminger og beskyttelsesvegger

AdobeStock_395778149

En av de store fordelene med avskjerminger av aluminium, i tillegg til at de er naturlig rust- og vedlikeholdsfrie, er at de er fleksible og enkle å installere og komplettere. De kan leveres i seksjoner og bygges sammen og tilpasses på plass i fabrikken. Panelene som man monterer i stammen finnes tilgjengelige i flere ulike materialer og kan også benyttes som støyskjerming hvis man monterer lyddempende paneler i rammene.

Mer om beskyttelsesvegger

Beskyttelse for både menneske og maskin

Maskinskydd

En maskinbeskyttelse som består av aluminiumsprofiler og ulike typer paneler beskytter effektivt både personale og omgivelser. I blant kan det være motsatt, man behøver i stedet å beskytte maskinen mot ytre forurensninger, også der fyller maskinbeskyttelse en viktig funksjon.

Vi forteller mer om maskinbeskyttelse

Synkronkjøring av båndtransportører

bandtransportörer

Hva gjør man for å samkjøre flere båndtransportører synkront? Det finnes mange svar på dette. Det viktige er å begynne med en skikkelig behovsanalyse. Her gir vi eksempel på hvordan man kan samkjøre to båndtransportører med hjelp av en synkroniseringsaksel. Vi ser også nærmere på en løsning for samkjøring av fire transportbaner.

Les om parallellkjøring av flere båndtransportører

Aluminiumstativ kontra stålstativ

Lagersystem_2

Aluminium har lav tetthet og er naturlig rustfritt, på den andre siden er stål et relativt billig materiale. Dette gjelder som regel ikke for rustfritt stål som oftest er dyrere enn aluminium. Fra konstruktørens synsvinkel er aluminiumsystemets fleksibilitet ofte en vinner.

Les konstruktørens synspunkter om aluminium-/stålstativ

Rollco produserer aluminiumstativ for sentrallager i rent og støvtett miljø

Avskärmning aluminiumprofiler

Vår danske selger Frederik forteller her om et kundeprosjekt der det var et stort behov for et rent og støvfritt miljø. Avskjerminger bygget av aluminiumsprofiler ble benyttet for å effektivt skjerme av ulike deler på et lager. Levering som et byggesett forenklet og reduserte kostnaden for frakten.

Les mer og se spennende bilder fra prosjektet

Bestill vårt prøvesett med C-rail

c-rail_kit-1

Bestill vårt prøvesett med C-rail og vogn montert med ruller for å få en bedre følelse av hva slags produkt C-rail er. C-rail er et relativt enkelt produkt, som kan løse avanserte problemer og er også en kostnadseffektiv løsning. Den finnes også i både rustfri og galvanisert, noe som gjør den godt egnet for en del utsatte miljøer.

Bestill prøvesettet