En stor blanding av applikasjoner for lineære løsninger

Når man snakker om produkter for lineær bevegelse, kan det bety så forskjellige ting som teleskopskinner, lineære enheter eller båndtransportører. Antallet av mulige bruksområder for disse produktene er nesten uendelig. I denne bloggserien om forskjellige lineære applikasjoner håper vi å vekke noen ideer og skape inspirasjon.

Lineære applikasjoner i renrom

cleanroom


I renrom er det et kontrollert nivå av forurensning. Det stiller spesielle krav til komponentene. Hva må jeg huske på når jeg designer og velger produkter for bruk i renrom? Høy friksjon er noe du vil unngå da det genererer uønskede partikler som lett sprer seg til miljøet.

Les mer om applikasjoner i renrom

Teleskoperende løsninger i spesialkjøretøy

Brandbil


I spesialkjøretøy som f.eks. ambulanser eller brannbiler er det behov for uttrekksløsninger, som på en fleksibel måte gir utrykningspersonell tilgang til utstyret sitt. Her er teleskopskinnen en utmerket løsning. Teleskopskinner bidrar også til å optimalisere ergonomien for førere i andre yrkeskategorier, f.eks. setejustering, bevegelse av kontrollpaneler og skjermer m.m.

Les mer om teleskopskinner i spesialkjøretøy

Automatisering av lager og logistikk – lineære produkter

Lagerautomation


I takt med en raskt voksende e-handel har også automatisering av varehus og intern logistikk fått et skikkelig løft. Dette betyr bl.a. bedre utnyttelse av eksisterende overflater, samt mindre behov for manuelle trinn. Lineære komponenter sees her på mange forskjellige steder og i forskjellige former. Lineære enheter og teleskopskinner er to eksempler på produkter som fyller en viktig funksjon innen lagerautomatisering.

Les mer om lagerautomatisering

Effektivt formatbytte av flasker ved tappeanlegg

Tappningsanläggning


Behovet for formatendringer er nesten overalt i bransjen. Automatiserte formatkonverteringer effektiviserer på flere måter. Selve prosessen for overgangen tar bare et kort øyeblikk. Når systemet er satt opp riktig, elimineres risikoen for at feil oppstår ved manuell justering. Konverteringsmotoren er en effektiv løsning her. Prosessen i et tappeanlegg illustrerer på en god måte hvordan dette kan se ut.

Les mer om effektive formatskift

Riktig transportbånd til riktig næringsmiddel

Transportband-kex


Transportbaner av forskjellige typer brukes nesten alltid i en produksjonslinje. I næringsmiddelindustrien er det strenge krav til håndtering og hygiene. Alt som kommer i kontakt med mat skal være beregnet og godkjent for matproduksjon. Derfor er det viktig at du velger riktig bånd til din båndtransportør. Det er et enormt utvalg av materialer og overflateegenskaper å velge mellom på markedet. Hvis produksjonen din håndterer frossen mat, bør du f.eks. vurdere å velge et TPU-belagt bånd som har høy fleksibilitet ved lave temperaturer. Og hvis du har produksjon av bakeriprodukter med klebrige matvarer som f.eks. deig, så er et bånd med gode slippegenskaper å foretrekke.

Vi forteller mer om ulike typer transportbånd

Enkle komponenter til tøffe applikasjoner

Ketchupmaskin_c-skena


Hvordan kan en relativt enkel løsning, som en C-rail i rustfritt stål og en vogn med ruller, brukes til å flytte luker i pakkemaskiner eller f.eks. justere komponenter i fylle- og tettemaskiner? Det trenger ikke være så avansert. Med en relativt enkel lineær løsning er det mulig å løse denne typen oppgaver, også i utsatte omgivelser hvor det er vann, skitt, temperatursvingninger eller høye temperaturer.

Les mer om applikasjoner med rustfri C-rail

Rollco leverer unik løsning til prosjekt for utvendig fasadeskift

Fasad_2


Med en spesialtilpasset C-rail og vogn klarte Rollco å hjelpe en kunde med et unikt prosjekt. Målet var å gjennomføre en fasadeendring på en av Sveriges høyeste bygninger utvendig, uten å måtte gå inn i leilighetene. Daniel Stifors forteller om hvordan de gjennom et tett samarbeid med entreprenøren klarte å utvikle en perfekt løsning for deres behov.

Les mer om prosjektet med utvendig fasadeutskifting

Bestill vårt prøvesett med C-rail

c-rail_kit


Bestill vårt prøvesett med C-rail og vogn montert med ruller for å få en bedre følelse av hva slags produkt C-rail er. C-rail er et relativt enkelt produkt, som kan løse avanserte problemer og er også en kostnadseffektiv løsning. Den finnes også i både rustfri og galvanisert, noe som gjør den godt egnet for en del utsatte miljøer.

Bestill prøvesettet