Rollco leverer unik løsning til prosjekt for fasadeskifte

Fasad_2


Da en av Sveriges høyeste bygg, en 70 meter høy bygård, hadde behov for fasadeendring, sto selskapet som skulle gjennomføre endringen overfor store utfordringer. Med spesialdesignet skinne og vogn fra Rollco klarte entreprenøren å gjennomføre fasadeutskiftingen utvendig, uten å måtte gå inn i leilighetene.

Helt ny måte å utføre en fasadeutskifting

I normale tilfeller, når fasaden skal skiftes ut på et bygg, kreves det arbeid innenfra bygget. Man må være inne i leiligheter, kontorer og andre rom. Det betyr at de som bor og bruker eiendommen må flytte ut i løpet av tiden arbeidet pågår, ofte i flere uker og opp til måneder. I dette tilfellet var målet å kunne gjennomføre hele fasadeutskiftingen utvendig, uten å måtte ha tilgang til leilighetene innvendig. Prosjektet krevde å heise opp 3 x 3 meter store plater av mosaikkfliser.

Nært samarbeid med kunde førte til en optimal løsning

Daniel Stifors, selger i Rollco, forteller hvordan de etter kundens spesifikasjoner kom med et forslag til løsning. Kunden fikk deretter produktprøver for å teste. Etter gjennomførte tester kom kunden tilbake med ytterligere innspill om hvordan løsningen kunne modifiseres, for enda bedre å passe deres behov.

– Løsningen som vi utviklet sammen med kunden gjør at fasadene har kunnet løftes opp og festes utvendig, uten skader innvendig, sier Daniel.

C-RAIL C-rail med vogn

Standardprodukt ble spesialprodukt

– Produktet som brukes er en enkel bøyd skinne, C-rail. For at den skal kunne festes i veggene er skinnene spesialtilpasset i vårt verksted, hvor de har fått en unik hullinndeling med spesialfreste hull, sier Daniel. Vognen, med tre påmonterte ruller, er også tilpasset med en helt unik vognkropp, samt oppheng for å imøtekomme eventuelle vinkelfeil. For å redusere kostnadene ble det valgt et galvanisert materiale i stedet for et mer holdbart rustfritt stål. Grunnen til dette er at produktet kun skal brukes til å løfte fasaden én gang, altså til selve transporten. Deretter festes fasaden på plass. For å få opp fasadene har de hatt hjelp av en kran som igjen er fløyet opp på taket av bygget, 70 meter opp i luften.

Nesten en kilometer med skinne og 2600 vogner har blitt brukt til dette prosjektet. Prosjektet var stort og unikt i sitt slag.

Vektøkning – en energibesparelse

De utskiftede fasadene har økt vekten på eiendommen med 1000 tonn. Panelene måler også 30 cm lenger ut fra huset enn tidligere. De har en isolerende effekt som vil føre til en betydelig reduksjon i energiforbruket i eiendommen.

C-rail
Contact Us