Spør en ingeniør – forklarer Pontus 

Med over 35 år i bransjen har han solid erfaring med å jobbe med lineære applikasjoner og tilhørende komponenter. Rollco-ingeniør Pontus deler sin kunnskap og smarte tips i seks videoklipp og blogginnlegg.

Er det mulig å snurre en kulebøssing rundt en aksel?

Snurra_Kulbussningen


Ja, hvordan er det egentlig? Kan du snurre kulebøssingen? Pontus forklarer hvordan en Kulebøssing skal belastes og hvordan den skal monteres i en løsning på beste måte.

Til bloggen og videoen

 

Hvordan vedlikeholder og beskytter du kuleskruen din best mulig?

Skydd_Kulskruv


Det er ikke helt uvanlig å smøre kuleskruen og skinneføringen med samme intervall. Men er det riktig? Vel, en kuleskrue kan faktisk trenge smøring opptil ti ganger så ofte som en skinneføring på grunn av dens roterende bevegelse.

Hør Pontus fortelle mer i filmsnutten

 

Hvordan velger du riktig motor for din lineærmodul

Motor_Linjarenhet


Vet du hvor fort du må kjøre? Har du informasjon om belastning og krav til nøyaktighet? Da har du gode forutsetninger for å kunne bestemme hvilken motortype som passer din lineærmodul best. Pontus forklarer også når du kanskje trenger et planetgir.

Se videoklippet og les innlegget

 

Kan du bruke en skinneføring opp ned?

Skenstyrning_Upp_Och_Ner

 

Pontus forteller at han ganske ofte får spørsmål om man kan bruke en skinneføring opp ned. Kan du f.eks. henge den fra taket? Her benytter han sjansen og rydder opp i eventuelle spørsmål rundt dette. 

Er det mulig å henge en skinneføring opp ned i taket?

 

Når bør du bruke U-skinne?

Anvanda_USkena


En robust, slitesterk skinne med flere forskjellige monteringsmuligheter. Sånn kan du beskrive U-skinnen. Den kan monteres enten ved skruing, med braketter eller ved sveising.

Pontus forteller oss mer om U-skinnen

 

Hva bør du tenke på når du installerer skinneføringen?

Montera_Skenstyrning

 

Det er flere forskjellige måter å sikre ytelsen til skinneføringen din på. Montasjeflatens toleranse er et område som Pontus mener absolutt bør fokuseres på. Og hvordan unngår du parallellitetsproblemer?

Pontus forteller deg hva du skal tenke på

Få to teleskopskinner helt gratis!

3045_light_pair-1


3045-300 er en teleskopskinne for lett til middels last, med 100 % uttrekk. Vi gir deg to stykker når du melder deg på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på og få to teleskopskinner