Ulike måter å jobbe med bærekraft

Bærekraft er et aktuelt tema som kan tenkes inn i mange arbeidsprosesser. Det er mange forskjellige ting du kan tenke på når du velger og bestiller fra din leverandør. Her kan du noen se eksempler på hvordan du relativt enkelt tenke bærekraft inn som en viktig faktor i alt fra valg av komponenter til forsendelsesmetode og emballasje

Spar på både miljøet og kostnadene

aluminium_hållbarhet


Å redusere miljøpåvirkningen til konstruksjonene dine er ikke bare et spørsmål om bærekraft, men kan ofte også ha en positiv innvirkning på kostnadene. Det er en vinn-vinn-situasjon. Det finnes flere relativt enkle ting du kan gjøre for å øke bærekraften når du designer og kjøper produkter til lineære applikasjoner eller aluminiumsystemer. Vi har samlet seks effektive tips, som er verdt å ha i mente i design- og innkjøpsfasen.

Les alle tipsene

Tenk miljøvennlig når du skal velge belte til transportbane

_77A5191


Når du designer transportbanen din, er det lett å glemme å tenke på selve båndet. Vi har snakket med Sam, som er applikasjonsingeniør i Rollco og daglig jobber med å konstruere og designe transportbaner, om hvilke miljøvennlige alternativer som finnes.
Det er ofte et spørsmål om å tenke i bærekraft fra begynnelsen – hva er dine behov? Det finnes f.eks. bånd som er fri for både ftalater og halogener som kan brukes når det trengs.

Les mer om hva Sam har å si her

Raske formatendringer og Leans 7 typer unødvendig ressursspill

Förpackningsmaskin_omställningmotor


Lean er en velkjent metode for å optimalisere driften, redusere sløs/ressursspill og samtidig skape verdi for kunder. Metoden er basert på tre prinsipper der det ene, Muda, handler om sløs og unødvendig arbeid, som ikke skaper verdi. Mye av dette er åpenbart for de fleste bedrifter og noe som alle streber etter, men hvordan lykkes man best? I tillegg til endringer i arbeidsmetoder og kontinuerlig forbedringsarbeid, er det mange komponenter og tekniske løsninger, som kan hjelpe deg på vei. En av disse er posisjoneringsmotorer.

Les mer om Lean- og posisjoneringsmotorer

Transport, lagring og lokal behandling fra et bærekraftperspektiv

Transporter_båtfrakt


Det kan være komplisert å velge leverandør av lineære løsninger. Det er viktig at leverandøren er rik på teknisk kunnskap, at produktene du leter etter har en rimelig leveringstid og at servicenivået er høyt – men bærekraft er også et viktig aspekt. Bærekraft er et bredt konsept som blant annet angår transportformer, lagring og bearbeiding. Ved å samarbeide med en leverandør som jobber aktivt med spørsmålet om bærekraft, kan du redusere miljøpåvirkningen din når du kjøper produkter til lineære applikasjoner.

Les mer om bærekraftig transport

Emballasje – en viktig del av leveransen din

Emballage_wellpapp


Når du kjøper lineære løsninger, er det viktig at leveransen når trygt frem. For å beskytte leveransen, kreves emballasje som er tilpasset din spesifikke bestilling. Både materiale, utforming og pris er viktige aspekter for leverandøren din å ha i mente ved valg av emballasje. I tillegg bør leverandøren arbeide aktivt for å bruke så miljøvennlig og bærekraftig emballasje som mulig.

Les mer om emballering av vare

Pneumatiske eller elektriske sylindere

Pneumatic input to robot handle in intelligence factory

 

Pneumatiske sylindere er svært vanlige innen industriell automasjon. Men selv om pneumatiske systemer ofte er en veldig god løsning, finnes det alternativer som er mer bærekraftige, spesielt når det gjelder økonomi og energibesparelser. Alternativene har også klare fordeler når det gjelder effektivitet, sikkerhet og produksjonskvalitet.

Les mer her

Test forskjellige aluminiumsprofiler og tilkoblinger

Hvis du vil teste hva som passer sammen, kan du bestille vårt gratis prøvesett! Det består av prøver av aluminiumsprofiler og forskjellige forbindere, som gir deg mulighet for å teste hvilke kombinasjoner som passer best til designet ditt.

Bestill vårt prøvesett