Case-linjarstyrning

Langvarig lineærføring for pakkemaskiner

En produsent av pakkemaskiner ønsket å redusere antall leverandører av lineærføringer. De lot alle gjennomgå en skikkelig test der vognen måtte kjøre kontinuerlig helt til den brøt sammen. Rollcos skinneføring klarte seg lengst fordi vognene er utstyrt med stålforsterkede endestykker.

Ønsket å finne en foretrukket partner for langvarig lineærføring

For litt over tre år siden innså en stor produsent av pakkemaskiner at de brukte for mange fabrikater og leverandører for deres miniatyrskinneføringer. De ønsket å rendyrke og finne en bedre struktur blant sine leverandører. Derfor bestemte de seg for å invitere en rekke leverandører, inkludert Rollco, til å delta i en evaluering der de testet hvordan deres produkter for lineærføring presterte i virkeligheten.

Pakkemaskinprodusenten bygget et testutstyr basert på behov og kriterier de hadde for sine maskiner. Deretter monterte man de forskjellige leverandørenes miniatyrskinneføringer på riggen for en stresstest som blant annet skulle teste levetiden.

Stresstest av skinneføringen betydde utfordring

Pakkemaskinprodusenten lot skinneføringene kjøre kontinuerlig frem og tilbake med ulike laster. Etter hvert som tiden gikk, begynte de å falle fra en etter en. Mange ganger var det enden på vognen som brøt sammen. I vognen går kulene i en rett bane som et tog langs skinnen og vender tilbake i endene. Når vognen vender, forandrer kulene retning og skyter tilbake, noe som skjer i enden av vognen. Det er en rask og intens bevegelse som innebærer en stor påkjenning. Det er grunnen til at vognene i Rollcos skinneføring som standard leveres med stålforsterkede endestykker som gjør vognene mer robuste og tillater høyere hastigheter.

Slitne endespor, men full funksjon

Vår miniatyrskinneføring fortsatte imidlertid å rulle videre, men til slutt ble testen avbrutt fordi ingen av de andre var igjen. Alle deltakernes skinneføringer ble deretter plukket fra hverandre for å se hvordan de så ut på innsiden og hva det var som hadde gått i stykker. Selv i vår vogn kunne man se at endesporene var slitne, men de var fortsatt fullt fungerende. Testen av vår miniatyrskinneføring resulterte i at vi i dag leverer 90 prosent av pakkemaskinprodusentens komponenter for lineærføring.

Les mer om lineærføring

Se produktene våre

 

NO Rollco CTA-knappar Gotham_Q12